Kostelic ook op slalom succesvol in Wengen

Ivica Kostelic was dit weekend de grote man bij de wereldbekerwedstrijden skiën in Wengen.

Ivica Koselic heeft gisteren in Wengen ook de wereldbekerwedstrijd op de slalom gewonnen. De Kroatische skiër, vrijdag ook al de snelste op de supercombinatie, bleef op de slalom na twee runs de Oostenrijker Marcel Hirscher en de Fransman Jean-Baptiste Grange voor. Het was de vierde wereldbekerzege van dit jaar voor Kostelic, die aan kop gaat in het klassement van de algemene wereldbeker.

Na de eerste run ging Hirscher nog aan de leiding, maar Kostelic maakte het verschil goed door een snelle tweede run, waarin hij 1,02 seconde sneller was. „Dit is de beste week in mijn carrière”, jubelde Kostelic na zijn zege. Hij schroomde niet het succes toe te schrijven aan zijn egoïsme. „De sleutel tot succes in het leven van een individuele sportman is om een beetje egoïstisch te zijn en je op jezelf te concentreren.”

Met zijn overwinning op de slalom heeft Kostelic nu in totaal vijftien wereldbekerzeges behaald in zijn loopbaan, waarvan elf op de slalom. De Kroaat lijkt aan een nieuwe fase van zijn carrière te zijn begonnen sinds hij is hersteld van een operatie aan zijn knie vorig seizoen. In Wengen werd Kostelic zaterdag zelfs verdienstelijk twaalfde op de afdaling, die werd gewonnen door de Oostenrijker Klaus Kröll, vóór de Zwitsers Didier Cuche (tweede) en Carlo Janka.

„Het was net alsof ik een marathon heb gewonnen”, zei Kostelic na een week skiën in Wengen. „Ik heb elke race op zich bekeken, zonder aan de wereldbeker te denken. Ik was niet zenuwachtig, maar moest wel zuinig met mijn krachten omspringen na de supercombinatie en de afdaling.” De tweevoudig winnaar van olympisch zilver in 2010 bleek voldoende energie over te hebben op de slalom. „De omstandigheden waren ideaal. Het was een grote race.” (Reuters)