Kort nieuws voorpagina

Van Vollenhoven: landelijk meldpunt klokkenluiders

Rotterdam, 17 jan. Er moet een landelijk meldpunt voor klokkenluiders komen. Dat schrijft Pieter van Vollenhoven vandaag op de Opiniepagina van deze krant. De voorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie vindt dat misstanden bij overheid of bedrijfsleven nu niet gemeld kunnen worden. Klokkenluiders worden onterecht als ‘verraders’ behandeld, ook door de overheid, aldus Van Vollenhoven. Pagina 9

PVV-kandidaat ‘vrijwillig weg’

Den Haag, 17 jan. PVV-kandidaat Carlo de Bruin heeft zijn naam vrijwillig van de PVV-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen laten halen. Hij ontkent dat hij is geschrapt wegens twee aanhoudingen voor rijden onder invloed. Pagina 5

Burgemeester opnieuw beveiligd

DEN BOSCH, 17 JAN. Burgemeester Fons Jacobs van Helmond wordt sinds vrijdag opnieuw dag en nacht beveiligd. Pagina 5

Ehud Barak stapt uit Arbeiderspartij

Jeruzalem, 17 jan. De Israëlische vicepremier en minister van Defensie Ehud Barak heeft het leiderschap van de Arbeiderspartij neergelegd en een nieuwe partij opgericht. Pagina 7

Haïti: ex-dictator Duvalier even terug

Rio de Janeiro, 17 jan. Oud-dictator ‘Baby Doc’ Duvalier is gisteren in Haïti opgedoken. Hij zei dat zijn driedaags bezoek bedoeld is om zijn landgenoten te helpen. Pagina 6

Vier Globes voor The Social Network

Rotterdam, 17 jan. De film The Social Network is de grote winnaar van The Golden Globes, de filmprijzen die als graadmeter dienen voor de Oscars. De film kreeg de prijs voor beste film, regie, script en filmscore. Pagina 10

DNB-AFM oneens over bankier DSB

Den Haag, 17 jan. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben opnieuw een verschillend oordeel over de betrouwbaarheid van een voormalige bestuurder van DSB. Het gaat om Age Offringa, voormalig commissaris van DSB. Pagina 11