Kort nieuws Sport

Bobber Van Calker maakt rentree met zestiende plaatsen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 17 jan. Edwin van Calker heeft afgelopen weekeinde na bijna een jaar afwezigheid zijn rentree gemaakt bij wereldbekerwedstrijden bobsleeën. In het Oostenrijkse Igls werd hij zestiende in zowel de twee- als viermansbob. Het was Van Calkers eerste wedstrijd sinds hij vorig jaar februari bij de Winterspelen in Vancouver afzag van deelname met de viermansbob. Hij achtte zichzelf mentaal niet in staat tot een afdaling op de gevaarlijke olympische baan. Van Calkers besluit werd hem niet in dank afgenomen door zijn sponsor en de bobsleebond. Intussen heeft de nieuwe bondscoach Todd Hays zich over Van Calker ontfermd. De bond besluit deze week of hij weer in aanmerking komt voor steun.

Rijsbergen aan de slag in Indonesië

Den Haag, 17 jan. Wim Rijsbergen is de komende twee jaar trainer van de Indonesische voetbalclub PSM Makassar. De 59-jarige Leidenaar zette vandaag zijn handtekening onder een contract voor twee jaar, meldt zijn managementbureau Sport Promotion. Rijsbergens laatste klus was het bondscoachschap van Trinidad en Tobago, waar hij in januari 2008 vertrok. Zijn nieuwe club Makassar is een van de negentien clubs die zich afgescheiden hebben van de Indonesische voetbalbond en een nieuwe competitie hebben opgericht om het voetbal naar een hoger plan te tillen. „De hele organisatie ziet er gewoon prima uit”, zei Rijsbergen. „Je merkt dat hier professionals achterzitten.” Rijsbergen wil de clubloze middenvelder Richard Knopper meenemen naar Indonesië. (Novum)

Sparta en Go Ahead Eagles spelen gelijk

Rotterdam, 17 jan. De eerstedivisiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Op het Kasteel werd het 1-1. Jarchinia Antonia had de ploeg uit Deventer elf minuten voor tijd op voorsprong gezet, maar Sparta wist nog een punt binnen te slepen. Lucas van Oeveren tekende in de 86ste minuut voor de gelijkmaker. Door het gelijkspel staan Sparta en Go Ahead Eagles respectievelijk zevende en achtste in de eerste divisie. De ploeg uit Rotterdam heeft 24 punten uit zeventien duels, negentien punten minder dan koploper FC Zwolle, dat een wedstrijd meer speelde. (Novum)

Lakers verliezen derby van Clippers

Los Angeles, 17 jan. De basketballers van Los Angeles Lakers zien de achterstand op San Antonio Spurs in de Western Conference steeds verder oplopen. De ploeg verloor met 99-92 bij stadgenoot Los Angeles Clippers. De Spurs wonnen de thuiswedstrijd tegen Denver Nuggets (110-97). San Antonio heeft nu vijf overwinningen meer dan de Lakers. In de Eastern Conference won Chicago Bulls de topper tegen Miami Heat (99-96), door onder meer 34 punten van Derrick Rose. Miami speelde opnieuw zonder sterspeler Lebron James. (Novum)