Iets kouder

Na het zeer zachte en zelfs voorjaarsachtige weer van het weekend wordt het in de loop van de week weer licht winters.

Gisteren werd het her en der nog 13 graden. Bovendien scheen de zon geruime tijd. Vandaag is het bewolkt en morgen trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost, met wat lagere temperaturen, maximaal 5 tot 7 graden.

Op de weerkaart voor woensdag is een groot hogedrukgebied te zien boven de Britse Eilanden. Eromheen voert een noordwestelijke stroming iets koudere lucht aan. Bovendien klaart het af en toe op, met een enkel buitje, voornamelijk aan de kust, en een temperatuur van 5 graden, gelijk aan het langjarig gemiddelde voor half januari. Donderdag ruimt de wind tijdelijk naar noord tot noordoost. De aangevoerde lucht wordt nog net iets kouder. Overdag schommelt de temperatuur rond de 3 graden. Tegelijkertijd laat de zon zich geregeld zien.

Vrijdag zorgt het het hogedrukgebied mede voor rustig en vrij koud winterweer met in de ochtend lichte vorst. In de middag wordt het zo’n 1 tot 5 graden, het laagst in het zuidoosten, het hoogst in het noordwestelijk kustgebied.

In het weekend wordt het geleidelijk weer iets zachter als een noordwestelijke wind lucht vanaf zee begint aan te voeren.