Ga je mee water kijken?

Deventer. Het gebeurt gemiddeld eens in de vijf jaar: de Welle, een straat in Deventer, staat tijdelijk onder water. Er is geen dijk gebouwd om het water tegen te houden. Bewust niet; omdat de kade zo karakteristiek is voor Deventer neemt de stad een overstroming af en toe voor lief. Donderdagnacht begon het IJsselwater de straat in te stromen. Om de schade te beperken, verspreidde de gemeente van Deventer al snel zandzakken onder de bewoners. Tot vandaag wordt volgens de gegevens van Rijkswaterstaat een verdere stijging van de IJssel verwacht, tot 6.58 meter boven NAP. Gisteren was de rivier al gestegen tot 6.38 meter. En mocht het zo ver komen dat het water tot 7 meter stijgt, dan zal het waterschap paraat staan om de vijf coupures in de waterkeringen te sluiten. Hiermee blijft de binnenstad beschermd tegen het wassende water, meldt regiokrant De Stentor. Op de foto zie je dagjesmensen op de IJsselkade en op rondvaartboten in Deventer om de overstroming te bekijken. Nu het water het hoogste peil heeft bereikt stromen toeristen ook naar Zutphen en Kampen. Daarnaast was het hoge water, zo meldt de Stentor, aanleiding tot ludieke acties. Zo haakten kunstenaars aan bij het thema door de zandzakken te gebruiken om mini-strandjes aan te leggen. Nederland, 16-01-2011, Hoog water in Deventer langs de Ijsselkade Dagjes mensen op de kade en op de rondvaartboten.. foto Michael Kooren
Deventer. Het gebeurt gemiddeld eens in de vijf jaar: de Welle, een straat in Deventer, staat tijdelijk onder water. Er is geen dijk gebouwd om het water tegen te houden. Bewust niet; omdat de kade zo karakteristiek is voor Deventer neemt de stad een overstroming af en toe voor lief. Donderdagnacht begon het IJsselwater de straat in te stromen. Om de schade te beperken, verspreidde de gemeente van Deventer al snel zandzakken onder de bewoners. Tot vandaag wordt volgens de gegevens van Rijkswaterstaat een verdere stijging van de IJssel verwacht, tot 6.58 meter boven NAP. Gisteren was de rivier al gestegen tot 6.38 meter. En mocht het zo ver komen dat het water tot 7 meter stijgt, dan zal het waterschap paraat staan om de vijf coupures in de waterkeringen te sluiten. Hiermee blijft de binnenstad beschermd tegen het wassende water, meldt regiokrant De Stentor. Op de foto zie je dagjesmensen op de IJsselkade en op rondvaartboten in Deventer om de overstroming te bekijken. Nu het water het hoogste peil heeft bereikt stromen toeristen ook naar Zutphen en Kampen. Daarnaast was het hoge water, zo meldt de Stentor, aanleiding tot ludieke acties. Zo haakten kunstenaars aan bij het thema door de zandzakken te gebruiken om mini-strandjes aan te leggen. Nederland, 16-01-2011, Hoog water in Deventer langs de Ijsselkade Dagjes mensen op de kade en op de rondvaartboten.. foto Michael Kooren Michael Kooren

Het gebeurt gemiddeld eens in de vijf jaar: de Welle, een straat in Deventer, staat tijdelijk onder water.

Er is geen dijk gebouwd om het water tegen te houden. Bewust niet; omdat de kade zo karakteristiek is voor Deventer neemt de stad een overstroming af en toe voor lief.

Donderdagnacht begon het IJsselwater de straat in te stromen. Om de schade te beperken, verspreidde de gemeente van Deventer al snel zandzakken onder de bewoners.

Tot vandaag wordt volgens gegevens van Rijkswaterstaat een verdere stijging van de IJssel verwacht, tot 6.58 meter boven NAP. Gisteren was de rivier al gestegen tot 6.38 meter. En mocht het zo ver komen dat het water tot 7 meter stijgt, dan zal het waterschap paraat staan om de vijf coupures in de waterkeringen te sluiten. Hiermee blijft de binnenstad beschermd tegen het wassende water, meldt regiokrant De Stentor.

Op de foto zie je dagjesmensen op de IJsselkade en op rondvaartboten in Deventer om de overstroming te bekijken. Nu het water het hoogste peil heeft bereikt stromen toeristen ook naar Zutphen en Kampen.

Daarnaast was het hoge water, zo meldt De Stentor, aanleiding tot ludieke acties. Zo haakten kunstenaars aan bij het thema door de zandzakken te gebruiken om mini-strandjes aan te leggen.