FC Liverpool meldt zich voor Suarez

FC Liverpool heeft zich bij Ajax gemeld voor Luis Suarez. De Amsterdamse club ontkent niet dat de Engelse club, die dit seizoen teleurstellend presteert, belangstelling heeft voor de aanvaller uit Uruguay.

Ajax zegt dit in reactie op berichtgeving in Engelse en Nederlandse media. Liverpool zou in de huidige transferperiode, die sluit aan het einde van de maand, volgens de Daily Mail een kleine achttien miljoen euro over hebben voor Suarez. Ajax wil normaliter pas op transfernieuws reageren als de transactie volledig is afgerond.

In een gesprek met de nieuwe trainer Frank de Boer liet de international tijdens het trainingskamp in Turkije weten in principe bereid te zijn bij Ajax te blijven, maar open te staan voor een aanbieding van een grote buitenlandse club. Ook Tottenham Hotspur heeft interesse. De technische staf van die club twijfelt echter of het team behoefte heeft aan een dergelijke individueel ingestelde speler. Bovendien moet de werkgever van Rafael van der Vaart eerst spelers verkopen om te kunnen kopen.

Liverpool wil Suarez koppelen aan de Spaanse sterspeler Fernando Torres. De Engelse club neemt momenteel een dertiende plaats in op de ranglijst van de Premier League, slechts zes punten verwijderd van hekkensluiter West Ham United waar Martin Jol hoog staat genoteerd om manager Avram Grant op te volgen. Liverpool ontsnapte afgelopen weekeinde aan de derde achtereenvolgende nederlaag. Het team van de nieuwe trainer Kenny Dalglish kwam tegen stadgenoot Everton in de laatste minuut langszij dankzij een treffer van Dirk Kuijt (2-2).

In de Nederlandse competitie, die woensdag wordt hervat met onder andere Ajax-Feyenoord, is Suarez nog tot volgende maand geschorst wegens een bijtincident met PSV’er Otman Bakkal. Deze affaire en zijn matige vorm als gevolg van oververmoeidheid door het WK heeft zijn transferwaarde geen goed gedaan. Die lag in de zomer nog rond de dertig miljoen euro.

Suarez kwam zaterdag in de oefenwedstrijd tegen het Turkse Galatasaray (0-0) alleen in het laatste half uur in actie. Zijn plaats werd net als in december onder trainer Frank de Boer bezet door Siem de Jong. Het is echter niet uitgesloten dat tegen Feyenoord Mounir El Hamdaoui zijn rentree maakt in het elftal. In Istanbul kon hij nog niet in actie komen wegens knieklachten. De Boer heeft een ‘verhelderend gesprek’ gehad met de Nederlandse Marokkaan.