En dit gebeurde ook in het weekend

Everton heeft een overnamebod van Chelsea op Steven Pienaar geaccepteerd. De Zuid-Afrikaan mag daardoor praten met de Engelse voetbalkampioen. De ploeg uit Liverpool legde een lager bod van Tottenham Hotspur naast zich neer. Dat zei Everton-coach David Moyes gisteren. Een hoger bod van de Spurs zou mogelijk wel geaccepteerd worden. Spurs-trainer Harry Redknapp reageerde door te stellen dat Chelsea 3 miljoen pond, ruim 3,5 miljoen euro, voor de oud-Ajacied over heeft. „Ik weet niet of we bereid zijn dat bod te evenaren. Ik betwijfel het ten zeerste.” Pienaar is aan zijn vierde seizoen bij Everton bezig. De 28-jarige middenvelder werd zijn eerste seizoen verhuurd door Borussia Dortmund. Bij die club was hij terechtgekomen nadat hij bij Ajax was vertrokken.