En dit gebeurde er nog in het weekend

Het goederenvervoer vanaf het rangeerterrein Kijfhoek rijdt weer sinds gisteravond. Het gaat om treinen tussen de Rotterdamse haven en Duitsland, melden de gemeente Zwijndrecht en Keyrail, de exploitant van de Betuweroute. Het treinverkeer en het rangeren was vrijdagavond stilgelegd, nadat op het terrein tussen Barendrecht en Zwijndrecht brand in een ketelwagon was uitgebroken. De brand, die zaterdagochtend geblust was, is wellicht ontstaan door een fout bij het rangeren. Volgens de brandweer zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Er vielen geen gewonden. (Novum)

Het eerste joodse homohuwelijk in Nederland is gisteren gesloten in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Wereldwijd gaat het niet om een primeur, zei een woordvoerder van de gemeente. In de VS is het al ongeveer vijf jaar mogelijk om een homohuwelijk in een synagoge te sluiten. Een joods homohuwelijk in Nederland is nu alleen mogelijk in de tien synagoges van de Liberaal Joodse Gemeente. Die staat los van het opperrabinaat in Israël, waar het homohuwelijk niet is toegestaan. (Novum)

Zaterdagnacht zijn vier gewonden gevallen op de A76 bij de Limburgse plaats Voerendaal nadat een dronken vrachtwagenchauffeur zijn combinatie wilde keren op de weg. Bij de keeractie kwam de vrachtwagen dwars op de weg te staan. Twee automobilisten konden niet voorkomen dat hun auto’s onder de oplegger klem kwamen te zitten. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bosnië-Herzegovina liep een dubbele armbreuk op. Hij is aangehouden. (Novum)