Clubs uit Manchester in gevecht om de landstitel

Ondanks het gelijkspel bij Tottenham Hotspur blijft Manchester United koploper in Engeland.

Tottenham Hotspur heeft gisteren op White Hart Lane met 0-0 gelijkgespeeld tegen Manchester United, dat koploper blijft in de Premier League. Stadgenoot Manchester City, dat zaterdag met 4-3 won van Wolverhampton Wanderers, heeft even veel punten als United maar heeft twee duels meer gespeeld.

Manchester United maakte de wedstrijd tegen de Spurs af met tien man, nadat Rafael een rode kaart had gekregen. Manchester had in de eerste helft de beste kansen; Tottenham domineerde na rust, maar werd zelden gevaarlijk. De beste kans had Rafael van der Vaart, die een schot net over het doel van United krulde.

Coach Kenny Dalglish heeft ook het derde duel na zijn terugkeer bij Liverpool niet gewonnen. Op Anfield Road werd het 2-2 tegen stadgenoot Everton. Dirk Kuijt en Raul Meireles scoorden voor The Reds, Sylvain Distin en Jermaine Beckford voor Everton. Bij Arsenal speelde Robin van Persie een hoofdrol. Met zijn tweede en derde competitietreffer van het seizoen had hij een belangrijk aandeel in de 3-0 zege bij West Ham United. Chelsea won met 2-0 van Blackburn Rovers. (Novum)