Bayern ziet de koploper weer verder uitlopen

Bayern München is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen.

Bayern München heeft gisteren bij VfL Wolfsburg in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen gegeven: 1-1. De van een hamstringblessure herstelde Arjen Robben maakte zijn eerste officiële speelminuten van het seizoen.

Door een doelpunt van Thomas Müller kwam Bayern vroeg op voorsprong, maar daarna verzuimde de ploeg van trainer Louis van Gaal door te drukken. Philipp Lahm miste na twintig minuten een strafschop. Even later kwam Robben in het veld voor Franck Ribéry, die met een enkelblessure uitviel en naar verwachting twee weken is uitgeschakeld.

Wolfsburg voelde dat er wat te halen was. De ploeg van voormalig Twente-trainer Steve McClaren leek op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Cicero werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna miste de spits Grafite een strafschopstip. Na rust ging het tempo omlaag en leek de zege van Bayern niet meer in gevaar te komen. Knullig balverlies van Bastian Schweinsteiger luidde de gelijkmaker in van Sascha Riether.

„We hebben veel kansen gehad, maar daar te weinig uitgehaald”, zei Van Gaal. „Het was ongelooflijk dat we bij de rust slechts met 1-0 leidden. Aan het eind hebben we door een onnodige fout de zege weggegeven.” Bayern München heeft nu zestien punten achterstand op koploper Borussia Dortmund. (NRC)