6 redenen om uit te gaan

Ilay den Boer. Foto Moon Saris
Ilay den Boer. Foto Moon Saris

1 SCHRIJVER

Arjen Lubach - Bastaardsuiker

Enschede: Amphitheater, Vrijhof Cultuurcentrum, Universiteit Twente. Tijd: 12.35u. Entree: 3-5 euro. www.cultuur.utwente.nl

In het kader van het wekelijkse ‘Broodje Cultuur’ zal schrijver Arjen Lubach vertellen over zijn tweede roman Bastaardsuiker en eruit voorlezen. Lubach (1979) is schrijver, tv- en theatermaker. In 2006 verscheen zijn debuutroman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend.

2 EXAMEN

Het Binnenhof-examen o.l.v. Joris Luyendijk

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00u. Entree: 10 euro. www.paradiso.nl

Een programma over de codes en mores in de Haagse politiek en het spel dat wordt gespeeld om de gunst van het volk. Hoe word je gezien, maar vooral: hoe zorg je dat er naar je wordt geluisterd? De avond bestaat uit een examengedeelte dat wordt afgelegd door bezoekers. De juiste antwoorden worden vervolgens toegelicht door het panel van ervaringsdeskundigen. Wie goed scoort bij het examen kent de ins en outs van het politieke spel en het huidige, Nederlandse medialandschap. Maar wie slecht scoort hoeft zich niet te schamen. Wellicht siert het je zelfs. De presentatie is in handen van Joris Luyendijk. Hij schreef onlangs het boek Je hebt het niet van mij, maar…, dat onthult hoe het er aan toegaat onder de Haagse kaasstolp.

3 MINICONCERTEN

ArtEZ combopresentatie

Zwolle: Café The Living Room. Tijd: 20.00u. www.artez.nl

Ieder jaar worden studenten van het ArtEZ Conservatorium tijdens hun studieprogramma ingedeeld in combo’s, die op hun beurt gecoacht worden door de docenten van het conservatorium. De resultaten daarvan zijn maandelijks te beluisteren in café The Living Room in Zwolle.

4 KENNISCAFÉ

Hallo… Is daar iemand?

Amsterdam: De Balie. Tijd: 20.00u. Entrée: 5/7 euro. www.debalie.nl

Decennialang al zijn we geobsedeerd door buitenaards leven. Waarom willen we eigenlijk weten of er elders leven is? En waarom hebben we dat leven nog niet gevonden? Martijn van Calmthout pluist het uit in deze eerste aflevering van het KennisCafé in 2011.

5 THEATER

Dit is mijn vader – Het Beloofde Feest deel III

Utrecht: Stadsschouwburg. Tijd: 20.30u. Entree: 12 euro. www.stadsschouwburg-utrecht.nl

In het kader van ‘Blind Date - nieuwe theatermakers on tour’ brengt de Nederlands/Israëlische theatermaker Ilay den Boer Het Beloofde Feest. Hij maakte een reeks van zes theatervoorstellingen waarin hij zichzelf, zijn familie en daarmee de staat Israël en de joodse geschiedenis onder de loep neemt. De speellijst is te vinden op de website: www.hetbeloofdefeest.nl

6 COMEDY

Stand-Up Comedy Night

Delft: Grand Café De Sjees. Tijd: 21.30u. Toegang: 7,50 euro. www. impresariaatwillem.nl

De line-up van deze comedy-avond bestaat uit Bas Birker, Chris Silos (bekend van BNN, SBS 6, MTV) en Berit Companjen. Daarnaast mag de beginnende comedian Margriet Wagner tien minuten lang haar kunsten vertonen.