5 redenen om tv te kijken

Nicolas weet alles van biowapens Scene uit de film The Rock (1996)
Nicolas weet alles van biowapens Scene uit de film The Rock (1996)

1 Pierre Bokma

24 uur met ...

Ned. 3, 20.25 - 21.50u.

Tweede aflevering van een nieuw seizoen (het vierde) 24 uur met...Vanavond is Pierre Bokma (55) te gast. Hij staat bekend als een van de beste Nederlandse acteurs. Hij speelde in de films Cloaca, De uitverkorene en in Komt een vrouw bij de dokter en werd op het toneel geprezen voor onder meer zijn vertolking van Richard III en van Shylock in De Koopman van Venetië. In 24 uur met… spreekt hij over zijn turbulente jeugd, over acteren en over de teloorgang van Nederland.

2 actiethriller

The Rock

SBS6, 20.30-23.15u.

Highbudget-actiethriller ondermijnt zichzelf met droogkomische grollen. Biologische-wapenexpert Nicolas Cage en ontsnappingstalent Sean Connery moeten doordringen tot het voormalige gevangeniseiland Alcatraz om gifgasraketten uit te schakelen. (Michael Bay, 1996).

3 Topmodellen

America’s Next Top Model

RTL 5, 20.30 - 21.25u.

In de dertiende reeks van America’s Next Top Model zijn de kandidaten kleiner dan 1,70 meter, de minimumlengte in de mode-industrie.

4 comedyserie

Walhalla

Ned. 3, 21.15 - 21.50u.

Derde aflevering van Walhalla, de nieuwe comedyserie van BNN. De serie gaat over een groep vrienden in een café op de Wallen. Tosca Niterink (Theo en Thea, Kreatief met Kurk en Borreltijd) keert met Walhalla terug op televisie, als de oudere prostituee Blauwe Nel.

5 Frans Bromet

Dokument: De risicojongens

Ned. 2, 23.00 - 23.55u.

Eerste deel van een tweeluik van Frans Bromet over Nederlandse risico-investeerders. Begin 2007, ruim vóór de economische crisis, benaderde de documentairemaker twee jongens die hij zag in het programma Business Class . De twee jonge ondernemers maken Nederlandse particuliere nwarm voor een belegging in onroerend goed in Montenegro. Frans Bromet volgt hen. Wie zijn deze ‘risicojongens’? Wie zijn hun investeerders? Waarom zijn zij bereid zo’n groot risico te nemen?