Bondgenoot president Tunesië overleden aan steekwond

Imed Trabelsi, bondgenoot van de gevluchte Tunesische president Ben Ali, is overleden. Hij is voor zover bekend de eerste dode uit de directe kring van de president sinds de demonstraties tegen zijn bewind.

Imed Trabelsi stierf vrijdag aan een steekwond, maar het nieuws kwam gisteren pas naar buiten, meldt persbureau AFP. De bron van AFP, een ziekenhuismedewerker, wilde alleen kwijt dat de “lieveling van Leila” – de vrouw van Ben Ali – was “neergestoken bij de opstanden van afgelopen week”. Hij was de hoofdbegunstigde van Ben Ali en zijn vrouw, die Tunesië ontvluchtten op de dag dat Trabelsi overleed.

De precieze omstandigheden waaronder Trabelsi is neergestoken kon de bron van AFP niet toelichten. In Tunis gaat echter het gerucht dat hij slachtoffer is geworden van een afrekening door een van zijn voormalige werknemers. Trabelsi was burgemeester van een voorstadje van Tunis.

De Tunesische politie heeft vandaag onder meer Ben Ali’s lijfwacht Ali Seriati en enkele collega’s van hem opgepakt. Ze worden ervan verdacht ongewapende demonstranten te hebben beschoten. Hierbij zouden ze ambulances, huur- en politieauto’s gebruikt hebben.

    • Jules Seegers