Woningdoorstroming

Geen dwang bij doorstroming in Aarle-Rixtel

Door een onzer redacteuren

AARLE-RIXTEL, 15 jan. - – Vorig jaar november begonnen met zijn doorstromingspolitiek, heeft Aarle-Rixtel tot nu toe geen beroep gedaan op de kantonrechter om personen die te goedkoop wonen, te dwingen naar een duurdere woning om te zien. Deze gemeente heeft dus niet de huur opgezegd aan bewoners van woningwetwoningen die meer dan f 20.000 per jaar verdienen. Het is net andersom: Aarle-Rixtel biedt mooie woningwetwoningen aan, die echter duurder zijn. De reacties van het publiek zijn gunstig. Andere gemeenten zijn bezig hun doorstromingspolitiek voor te bereiden. Alleen gemeenten met een redelijk woningaanbod kunnen eraan beginnen.

SACRAMENTO (Cal.), 15 jan. - – Moeders die van sociale zaken financiële steun ontvangen en die enkele onwettige kinderen hebben zou verboden moeten worden om nog meer baby’s te krijgen, als een middel om de kosten van sociale zaken te drukken, aldus de vice-president van de Verenigde Staten, Spiro Agnew. [...]

(Reuter)