Stofzuigbal

Nieuwe stofzuigers lijken veel op de oude met zo’n onhandig lange stok, meestal een te kort snoer en een hoop lawaai. Ze zijn eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad dan een hulp in de huishouding. Ontwerper Dave Hakkens heeft nu een prachtig vormgegeven draadloze robotstofzuiger ontwikkeld, de Dust Ball. Het is een grote geperforeerde bal met een enorme zuigkracht, die via gaten het vuil van de vloer zuigt. Door zijn eigen gewicht te verplaatsen, beweegt de bal moeiteloos over drempels en kabels en stopt vanzelf bij obstakels. De gebruikte lucht wordt aan de andere kant uitgeblazen en die uitgeblazen lucht blaast weer het vuil uit moeilijk bereikbare plekken (om vervolgens opgezogen te worden). De bal kan tegen een stootje en gaat automatisch, als de accu bijna leeg is, terug naar het oplaadpunt. De ontwerper heeft met veel geduld materialen, structuren en formaat getest en is op zoek naar een fabrikant .

De Dust Ball maakt geen geluid. Bij het zuigen wordt er met een tegengeluid gewerkt, waardoor de robot geruisloos is.

www.davehakkens.nl/ portfolio/latestwork.html