selectie zondag

Documentaire over het bouwen van auto's die slimmer zijn dan chauffeurs. Canvas, 20.10u. Nederland, Almere, Lelystad, 26 -3-2003. Auto ongeluk, kettingbotsing, op snelweg A6 tussen Almere en Lelystad in dichte mist. Aanrijding, verkeer, vervoer, verkeersslachtoffers, snelheid, veiligheid, remmem. Foto Maarten Hartman
Documentaire over het bouwen van auto's die slimmer zijn dan chauffeurs. Canvas, 20.10u. Nederland, Almere, Lelystad, 26 -3-2003. Auto ongeluk, kettingbotsing, op snelweg A6 tussen Almere en Lelystad in dichte mist. Aanrijding, verkeer, vervoer, verkeersslachtoffers, snelheid, veiligheid, remmem. Foto Maarten Hartman Maarten Hartman;Hollandse Hoogte

informatief

Canvas Klassiek: De eerste Steinway. De Vlaamse pianobouwer Chris Maene bouwde in 2006 een replica van de allereerste Steinway vleugelpiano die in 1836 gemaakt werd door Heinrich Steinweg.Canvas, 12.37-13.30u.

Panorama: Chauffeurs botsen, auto’s niet. Na de introductie van de autogordel is er nog veel gebeurd om auto’s veiliger te maken: airbags, een zachte motorkap. Maar het grote probleem is en blijft de chauffeur. Het is de vrouw of man achter het stuur die te laat reageert, even niet oplet of wegdut. De auto-industrie werkt aan veiliger wagens: een auto die het op cruciale momenten overneemt van de falende chauffeur, een auto die al gaat remmen voor de bestuurder door heeft dat die file dichterbij was dan ze leek, of die de chauffeur wakker schudt als die begint te knikkenbollen.Canvas, 20.10-21.00u.

De weg naar het Avondland. In de tweede aflevering van zijn reisserie maakt Jan Leyten in Ethiopië zijn opwachting bij de vereerders van Haile Selassie, de keizer die een nieuwe religie deed ontstaan op Jamaica. Ned.2, 20.15-21.05u.

History: ‘Davon haben wir nichts gewusst’ - Die Deutschen und der Holocaust. Geschiedenismagazine, vanavond met een onderzoek naar de mate van kennis van de Duitse bevolking tussen ’41 en ’45 over de Jodenvervolging.ZDF, 23.35-0.20u.

amusement

Canvas Klassiek: El Bacha speelt Ballades van Chopin. Pianist Abdel Rahman El Bacha speelt de Vier Ballades van Frédéric Chopin. El Bacha won in 1978 als 19-jarige de Koningin Elisabethwedstrijd.Canvas, 12.00-12.37u.

Zen. Laatste aflevering van Britse serie die zich afspeelt op een politiebureau in Rome. Detective Aurelio Zen is de enige onomkoopbare agent van de stad.BBC 1, 22.00-23.30u.