selectie radio

klassieke muziek

ZaterdagMatinee-Live. Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi, met Aline Ibragimova, viool, in de Eerste Symfonie van Otto Ketting, het Concerto funebre van Karl Amadeus Hartmann en het Concert voor orkest van Béla Bártok. Vooraf (om 13.45u) praat Hans Haffmans met Otto Ketting. Radio 4, 14.15-17.00u.

Opera live. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York: Verdi’s La Traviata, uitgevoerd door koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Gianandrea Noseda. Met o.a. Marina Poplavskaya (sopraan) als Violetta, Jennifer Holloway (mezzosopraan) als Flora, Maria Zifchak (sopraan) als Annina, Matthew Polenzani (tenor) als Alfredo, Andrzej Dobber (bariton) als Giorgio en Scott Scully (tenor) als Gastone. Radio 4, 19.02-23.00u.

popmuziek

Noorderslag. Vanaf vier uur vanmiddag staan de programma’s in het teken van festival Noorderslag in Groningen. Radio 6, 16.02-1.00u.