selectie radio

informatief

OVT - Het Spoor Terug: Astronomie in Nederland. Tweede, laatste deel van documentaire door Marten Minkema over de ontwikkeling van de Nederlandse sterrenkunde. Met getuigenverslagen van technici en astronomen, onder wie Kees de Jager en de vorige maand overleden Adriaan Blaauw.Radio 1, 11.25-12.00u.

Holland Doc: Korea Connection. Jan Maarten Deurvorst doet verslag van zijn zoektocht naar het waarom van de vestigingsplannen van een Noord-Koreaans restaurant in Amsterdam en de mensen die daar bij betrokken zijn. En een reportage van Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids van de autorally Dakar 2011. Radio 1, 21.04-22.00u.

klassieke muziek

Middagconcert. Het Concertgebouworkest o.l.v. Semyon Bychkov en Joshua Bell, viool, in het Vioolconcert nr 1 van Bruch en de Symfonie nr 11 van Sjostakovitsj. Radio 4, 14.02-16.30u.