Rose goud

J’adore l’or,

essence de parfum,

Dior, 40 ml, € 113

Hoewel sommige analisten nu waarschuwen niet in goud te investeren, is de aanschaf van J’adore l’or van Dior een aanrader. Van het geld voor een fles van 40 milliliter kun je ook vier aandelen Shell kopen, maar op de weg naar succes heb je vermoedelijk meer aan dit evenwichtige en toch verleidelijke parfum – op het gevaar af voor golddigger te worden versleten.

Veel geuren van Dior zijn hysterisch bloemerig, maar in J’adore l’or blijft de geur van rozen en jasmijn spannend door een lichte hint patchouli en vanille. Het parfum heeft de poederige luxe van Chanel nr. 5. Alsof je je neus steekt in een rijpe meiroos die net met de hand is geplukt door een mediterrane man in spijkerbroek met ontbloot bovenlijf.

Wacht even – die associatie komt natuurlijk door de video van Dior waarop de oogst van de bloemblaadjes is te zien. In de heuvels van Grasse heeft Dior namelijk een aantal exclusieve bloemenvelden. Grote mannen scheppen er massa’s rozenblaadjes de lucht in. Rose goud.

    • Monique Snoeijen