Oplossing Econogram

Dit jaar zonden 768 deelnemers deelnemers een oplossing van het Econogram in, 490 per e-mail en 278 per post. In 2009 lag het aantal inzendingen aanzienlijk hoger: 1.070. Gezien het kleinere aantal inzendingen vermoedde de redactie dat Jelmer Steenhuis zijn puzzel deze keer iets moeilijker had gemaakt.

Of zou het liggen aan het relatief korte kerst-weekeinde? Een veel gemaakte fout was 36 horizontaal: De pensioenleeftijd die de Fransen nu toch krijgen? Het antwoord (62 jaar) leek ons niet te moeilijk. Maar toch ging het relatief vaak mis.

Zoals de traditie wil zijn de winnaars door loting gekozen uit de goede inzendingen. De eerste prijs, een boekenbon van 100 euro, is gewonnen door het echtpaar Le Large Mathis uit Delft. De tweede, een boekenbon van 75 euro, gaat naar M. van Herpt uit Ulvenhout. En de derde, een boekenbon van 50 euro, is voor M. Knüppe uit Delft. De boekenbonnen worden toegezonden.