Ministerie ontraadt alle reizen naar onrustig Tunesië

In de straten van Tunis vechten gewapende groepen met elkaar (FOTO: Reuters)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Tunesië. Alle in het land verblijvende Nederlanders worden geadviseerd zich te registreren bij de ambassade en om de berichten in de media en die op de website van de ambassade te volgen.

De situatie in Tunesië is volgens het ministerie “zeer zorgwekkend. Er zijn plunderingen, berovingen en brandstichtingen”. Donderdag werden reizigers al geadviseerd om Tunesië te mijden. Hoeveel Nederlandse toeristen in het land verblijven is niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoeveel van de vijfhonderd Nederlanders die in Tunesië wonen het land inmiddels hebben verlaten, meldt Novum.

Touroperator TUI Nederland verwacht de laatste Nederlanders die via hen een vakantie hebben geboekt terug te halen. Vandaag vliegen 63 klanten, samen met toeristen van andere reisorganisaties terug naar Nederland.

In de hoofdstad Tunis en in andere steden is er sprake van een volksopstand. Het is al weken onrustig in het land. Tunesische jongeren demonstreerden tegen de hoge werkloosheid in het land en het autoritaire bewind van president Ben Ali. Hij ontvluchtte vrijdag het land. NOS-correspondente Nicole Le Fever sprak vandaag vanuit Tunesië over de situatie op straat:

Op sommige plaatsen is het leger ingeschakeld om de orde te herstellen. De BBC meldt dat er tanks door de straten van Tunis rijden. Bij een grote brand en gevangenisuitbraak bij de hoofdstad en de stad Mahdida kwamen tientallen mensen om.

    • Hans Klis