Mild, droger

De winter is vandaag precies halverwege, maar de temperaturen zijn nu alles behalve winters. Het is behoorlijk zacht en dat blijft het nog wel even. Pas vanaf dinsdag wordt het koeler met in de nacht en vroege ochtend in het binnenland lichte vorst.

Vandaag wordt het 7 graden op de Waddeneilanden en 10 graden in de zuidelijke provincies. De dag begint met een enkele opklaring in Groningen, maar verder is het bewolkt. ’s Middags valt er in de noordelijke helft van het land ook af en toe wat lichte regen of motregen. De zuidwestenwind is nadrukkelijk aanwezig. Boven land staat er een windkracht 4 tot 5 en langs de noordwestkust is de wind af en toe hard, kracht 7.

Na een zachte nacht is het morgen opnieuw mild met zelfs nog iets hogere maximumtemperaturen. In het zuiden is een graad of 12 heel goed mogelijk. De dag start bewolkt en in Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe valt soms wat motregen. Ten zuiden van de grote rivieren komt in de middag de zon even tevoorschijn.

Maandag valt er nog wat regen en blijft het zacht. De dagen erna verlopen droog en bovendien breekt de zon geregeld door. Wel is er kans op mist die regionaal lang kan blijven hangen. Overdag wordt het 3 à 6 graden, ’s nachts kan het een graadje vriezen.