Marlene Dumas doet alles zonder een centje subsidie

Naar aanleiding van het artikel ‘Zijlstra moet stijfkoppig zijn en optreden tegen echte verspilling’ (Opinie & Debat, 8 januari) wil ik wijzen op een hardnekkig misverstand. Marlene Dumas heeft nog nooit een subsidie genoten van het Fonds voor de Beeldende Kunst. De subsidie waar Bastiaan Bommeljé waarschijnlijk op doelt, betreft financiële ondersteuning die de Mondriaan Stichting direct aan museale instellingen uitkeert als bijdrage om een tentoonstelling van een kunstenaar te realiseren. In deze situatie wordt nooit aan de kunstenaar geld uitgekeerd. Marlene Dumas heeft nog nooit een cent subsidie ontvangen. Niet dat het een schande zou zijn, maar zij heeft er geen gebruik van hoeven maken.

Jolie van Leeuwen

Studiomanager Marlene Dumas

    • Jolie van Leeuwen
    • Studiomanager Marlene Dumas