Kort nieuws voorpagina

Botsing treinen door koperdieven

Rotterdam, 15 jan. Prorail en NS zijn „in de hoogste stand van paraatheid” nu gebleken is dat een treinbotsing afgelopen dinsdag zeer waarschijnlijk is veroorzaakt door koperdiefstal. ProRail surveilleert nu met honderd tot tweehonderd medewerkers permanent langs het spoor. Pagina 4

Gemeenten gaan in windparken

Rotterdam, 15 jan. Twee windparken die bij Schiermonnikoog gebouwd worden, krijgen een publieke aandeelhouder. Dit hebben energiebedrijf HVC en investeringsmaatschappij Typhoon gisteren bekend gemaakt. HVC is eigendom van 52 Nederlandse gemeenten en vijf waterschappen. Pagina 17

Spaanse rechtbank wil Demjanjuk

Madrid, 15 jan. Spanje heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd voor de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk. Dit in verband met zijn betrokkenheid bij de dood van tientallen Spanjaarden in het vernietigingskamp Flossenburg. Pagina 6

Meer geld cultuur

Rotterdam, 15 jan. Ondanks bezuinigingen en crisis hebben de gemeenten Arnhem, Utrecht, Nijmegen en Heerlen hun cultuurbegrotingen verhoogd. Pagina 11