Kort nieuws Kunst

Nieuwe Bondfilm in november 2012

Rotterdam, 15 jan. De 23e film over James Bond komt volhens het Amerikaanse filmvakblad Variety uit in november 2012. Daniel Craig speelt weer Bond en de regie is in handen van Sam Mendes. De opnames beginnen i de loop van dit jaar. De werktitel luidt voorlopig Bond 23. (Novum)

Omstreden vervolg ‘Catcher in the Rye’

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 15 JAN. Het omstreden ‘vervolg’ op Catcher in the Rye, geschreven door de Zweed John David California (pseudoniem van Frederik Colting) zal in Europa verschijnen. The Guardian en BBC melden dat er een regeling is getroffen met de erven van Salinger. Salinger noemde het boek bij verschijning een ‘rip-off pure and simple’ en dwong een verbod af. Colting ging in beroep. Het boek mag nu niet in de VS en Canada verschijnen en de titel moet worden gewijzigd.

Esther Perquin stadsdichter Rotterdam

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 15 jan. Ester Naomi Perquin is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam voor de komende twee jaar. Dat meldt RTV Rijnmond. Perquin (Utrecht, 1980) volgt Jana Beranová op. Ze studeerde poëzie aan de schrijversvakschool in Amsterdam en debuteerde in 2007. Ze heeft twee bundels gepubliceerd: Servetten Halfstok en Namens de Ander en ontving verschillende prijzen.