film zondag

Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950, VS). Klassieker van Billy Wilder biedt bittere kijk op Hollywood. Onfortuinlijke scenarioschrijver Joe Gillis (William Holden) laat zich voor het karretje spannen van Norma Desmond (Gloria Swanson), een vergeten diva van de zwijgende film, die zich met butler Erich von Stroheim in het verleden waant. Eén, 14.05-16.25u. scene uit de film Sunset Boulevard (1950) Gloria Swanson

Baran (Majid Majidi, 2001, Iran). Simpele, transparante vertelling van voormalig acteur Majidi (Teheran, 1959) over een bouwplaats in Teheran waar illegale Afghaanse vluchtelingen tegen een hongerloontje en onder afschuwelijke omstandigheden zwaar werk verrichten. Er werkt ook een tenger jongetje dat eigenlijk een meisje is. Canvas, 21.30-23.00u.

Romancing the Stone (Robert Zemeckis, 1984, VS). Aantrekkelijke avonturenfilm in de stijl van de Indiana Jones-films. SchrijfsterKathleen Turner ziet haar romans werkelijkheid worden als zij met avonturier Michael Douglas in Columbia haar ontvoerde zuster gaat bevrijden en een schat opspoort. Ook met Danny DeVito, als morsige kidnapper. RTL4, 21.35-23.45u.