film zaterdag

El Cid (Anthony Mann, 1961, VS/SP). Deze groots opgezette, epische avonturenfilm (lengte: drie uur) gaat over de Spaanse patriottische edelman Rodrigo Diaz de Bivar, die in de elfde eeuw de Moren uit Spanje verjoeg. Charlton Heston speelt de befaamde ridder, Sophia Loren zijn verveelde geliefde die eerst tegen hem is. BBC 2, 13.35-16.30u.
El Cid (Anthony Mann, 1961, VS/SP). Deze groots opgezette, epische avonturenfilm (lengte: drie uur) gaat over de Spaanse patriottische edelman Rodrigo Diaz de Bivar, die in de elfde eeuw de Moren uit Spanje verjoeg. Charlton Heston speelt de befaamde ridder, Sophia Loren zijn verveelde geliefde die eerst tegen hem is. BBC 2, 13.35-16.30u.

Leonera (Pablo Trapero, 2008, Argentinië). Authentiek en doorleefd gevangenisdrama over een vrouw, Julia (gespeeld door Martina Gusman, echtgenote van de regisseur) en haar pas geboren zoontje. In Argentinië mogen moeders die vastzitten hun kinderen tot het vierde levensjaar bij zich houden. Julia’s moeder zint op een manier om haar kleinkind uit de gevangenis te halen. Canvas, 23.50-1.45u.

Analyze This (Harold Ramis, 1999, VS). Hitkomedie van de regisseur van Groundhog Day is een vaardige en onderhoudende aaneenschakeling van psychiater- en maffiagrappen. Gangsterbaas Robert De Niro, gewend om conflicten op te lossen met een pistool, schakelt de hulp in van psychoanalyticus Billy Crystal die door de FBI afgeperst wordt om de mafiabaas te bespioneren. SBS6, 0.00-2.05u.