Brand Zwijndrecht geblust

UPDATE 12.20: brand geblust

De brand op een rangeerterrein bij Zwijndrecht is geblust. Rond 10:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Rond het middaguur was de brand geblust.

De brandweer liet de wagon met ethanol gecontroleerd uitbranden. Eerdere pogingen de brand met een schuimdeken te blussen mislukten. Het vuur in de wagon met staal was al geblust.

Rond kwart voor tien gisteravond brak de brand op rangeerterrein Kijfhoek uit in twee wagons, een met 65 ton ethanol en een met staal.

De brandweer meldt dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. Twee lpg-wagons die op het terrein stonden zijn behoedzaam weggesleept. De wagons waren leeg, maar niet schoon en vormden een explosiegevaar. Toen die waren weggesleept kon de A16 weer worden vrijgegeven, die tot 2.00 uur afgesloten was geweest.

Ongeveer veertig omwonenden zijn geëvacueerd wegens explosiegevaar. Ze hebben de nacht doorgebracht in een zalencomplex in Zwijndrecht. Rond8.00 uur vanmorgen, toen elk gevaar voor explosies geweken was, kon iedereen weer naar huis. Er is een telefoonnummer geopend waar informatie aan omwonenden wordt gegeven: 078 6355280.

    • Peter van der Ploeg