Bij Google kun je juist heel makkelijk weg als je wilt

Een prachtige vooruitblik van Alexander Klöpping op het internet in 2011 (NRC Handelsblad, 8 januari). Eén voorspelling zal in ieder geval niet uitkomen. Klöpping stelt dat als gebruikers hun documenten laten opslaan op onze servers in plaats van op hun eigen computer, zij een probleem hebben als ze ‘weg willen’ bij Google. Dit is niet juist. We doen er juist alles aan om het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken weg te gaan bij ons, mochten ze dat willen. Bij de meeste van onze diensten kunnen mensen met een paar keer klikken hun gegevens weghalen. Zo kunnen gebruikers al hun opgeslagen teksten in Google Docs downloaden in Microsoft Word om vervolgens Google te verlaten. Het zogeheten Data Liberation Front, een groep van Google-programmeurs, kwam in 2007 met dit initiatief.

Mark Jansen

Communications & Public Affairs Manager, Google Benelux

    • Mark Jansen
    • Public Affairs Manager
    • Google Benelux