Voorkeur

Voorleesontbijt

In het hele land

Prinses Laurentien komt voorlezen, maar ook ministers, voetbaltrainers, de burgemeester van Amsterdam, de politie, de brandweer en de bakker om de hoek zijn op woensdag 19 januari op basisscholen voor het Nationale Voorleesontbijt: het begin van de Nationale Voorleesdagen. Het Prentenboek van dit jaar, Fiet wil rennen van schrijver Bibi Dumon Tak en tekenaar Noëlle Smit gaat over een eigenwijze struisvogel. Het is vanaf 19 januari voor €5 te koop.

Meer informatie www.voorleesdagen.nl

Water drinken

Amsterdam

Wist je dat meer dan de helft van je lichaam uit water bestaat? In je bloed zit veel water, maar ook in je hersenen en zelfs in je tanden. Het is onmisbaar om je lichaam te laten werken. Denk maar aan zweten: als je het warm hebt, ga je zweten om af te koelen. Op de kinderlezing zondag 16 januari van 11-12u onderzoekt scheikundige Jan van Maarseveen, met kinderen tussen de 8 en 12 jaar wat water is en wat het in je lichaam doet.

Aanmelden: via www.kinderlezingen.nl.

Soort van steen

Middelburg

In het Zeeuws Museum zijn honderden oude botten te bekijken. Van mammoeten en reuzenherten tot en met walvissen en enorme tijgers. Elk bot is opgevist uit de Westerschelde en is miljoenen jaren oud. Het lijken net beelden.

Op 16 januari van 13-14u30 kan je in een workshop met klei aan de slag, maar eerst ga je de expositie Soort van steen bekijken over al die botten, die in Zeeland gevonden zijn en waarvan mensen vroeger dachten dat ze van monsters, draken en reuzen waren.

Aanmelden: rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl.