Vier verdiepingen van Imax-theater ingestort

Het Rotterdamse Imax-theater is al dicht sinds 2001, maar de sloop begon pas in oktober.

Bouwvakkers waren al bezig met de sloop van het pand, maar dat het zó hard zou gaan was niet de bedoeling. Gisteren zijn vier verdiepingen van het voormalige Imax-theater aan de Leuvehaven in Rotterdam ingestort. Niemand is gewond geraakt, zei een woordvoerder van de politie. De oorzaak van de instorting, die in de middag plaatsvond, is nog onduidelijk. „Er werd al gesloopt, maar daarbij is iets misgegaan”, zegt een brandweerwoordvoerder. Hij zegt dat aanvankelijk werd gemeld dat iemand onder het puin lag, maar dat bleek niet het geval. De Arbeidsinspectie stelt hoe dan ook een onderzoek in. De Schiedamsedijk, die bij de Leuvehaven ligt, werd in twee richtingen afgesloten. Trams konden daardoor niet over de Schiedamsedijk rijden, zegt een woordvoerder van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET. Ook het gewone verkeer kon er niet overheen.

Het Imax-theater werd in 2001 gesloten. De exploitatie van het theater was toen al elf jaar verliesgevend. Dat in tegenstelling tot die van Imax-theaters in andere landen, waar de vertoning van films op Imax-formaat vaak verbonden is aan science centers of educatieve instellingen. Imax is een filmformaat met hogere resolutie én omvang van het bioscoopscherm – 22 meter breed en 16 meter hoog. (NRC)