Uitgesproken

Europa, Nederland, Amsterdam, 07-10-2010. Europa, Nederland, Amsterdam, 07-10-2010. Concertgebouw. Prins Willem Alexander reikte de Erasmusprijs uit aan Jose Antonio Abreu samen met dr. Sanders, gastheer, Voorzitter van het Bestuur van de Stichting Praemium Erasmianum (SPE) in het Concertgebouw Amsterdam in aanwezigheid van Koningin Beatrix der Nederlanden, en Prinses Maxima. Abreu is oprichter en directeur van El Sistema, het netwerk van jeugdorkesten in Venezuela. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk gebied.Foto: Evelyne Jacq.Foto: Evelyne Jacq Evelyne Jacq

„Publiek is niet iets wat vandaag komt voor wat vandaag gemaakt wordt. Dat heeft meneer Beethoven of meneer Brahms ook ontdekt. Dat heeft vaak tijd nodig. En die subsidie geeft die tijd.”

Martijn Sanders, voormalig directeur van het Concertgebouw, in De wereld draait door (VARA).