Tracks

Beth Ditto

Beth Ditto

De frontvrouw van Gossip laat de muziek op deze titelloze ep met vier nummers verrassend genoeg verzorgen door Simian Mobile Disco. Dat levert radiovriendelijke electropop op, waarbij Ditto een onverwacht stijlvolle en koel-verleidelijke kant van zichzelf laat horen, in tracks als ‘Do you need someone’ en ‘I write the book’.

Foster the people

Helena Beat

Opvolger van debuutsingle Pumped Up Kicks, die deze jongens uit Los Angeles een contract opleverde. Deze track wisselt vederlichte vocalen en samenzang af met een zware, gemotoriseerde beat. Debuut-ep volgt.

Justin W

Lost In The Night

Nieuwe, technisch begaafde Amerikaanse rapper die geregeld nieuw werk online zet. Op deze track knutselde hij op zijn computer een intrigerend klanktapijt in elkaar dat zijn raps en zang een warm onderkomen biedt.

Ron Rijghard

Beady Eye

Four Letter Word.

De tweede single van de Britse band Beady Eye, het vervolg op Oasis zonder Noel Gallagher, laat horen dat de magie van zijn broer Liam nog niet is uitgewerkt. Het nummer heeft een sirene-achtige gitaarsolo en psychedelisch suizende bijklanken waarbij Gallagher voor zijn doen gedreven de liefde bezingt.

Hester Carvalho