Rotterdam krijgt Coen Moulijnweg

Rotterdam heeft besloten de Marathonweg te vernoemen naar de overleden Feyenoordlegende.

Coen Moulijn krijgt een eigen straat. De gemeente Rotterdam heeft gisteren besloten de Marathonweg in Rotterdam-Zuid dit voorjaar te vernoemen naar de vorige week overleden clublegende van Feyenoord. De straat loopt ten zuiden van voetbalstadion de Kuip. Op deze laan is onder meer het kantoor gevestigd van de officiële Feyenoord Supportersvereniging. „Coen Moulijn verdient een hoofdstuk in de Rotterdamse geschiedenis”, zo lichtte burgemeester Ahmed Aboutaleb het besluit toe. „Hij groeide uit tot een symbool, vooral door die kenmerkende Rotterdamse eigenschap om uit te blinken en toch bescheiden te blijven. Met de Coen Moulijnweg verbinden we zijn naam voorgoed aan de stad.” Wanneer de officiële onthulling van het straatnaambord plaatsvindt, is nog niet bekend. Dat zal in samenspraak gebeuren met de nabestaanden van Moulijn, aldus de gemeente. KNVB-voorzitter Michael van Praag suggereerde zaterdag, tijdens de herdenkingsdienst van Moulijn, om het nieuwe stadion te vernoemen naar ‘Mister Feyenoord’. De Rotterdamse gemeenteraad beslist naar verwachting dit voorjaar of dat complex ook daadwerkelijk wordt gebouwd. (NRC)