PVV Friesland woedend op tweets van oud-SP'er

Achter het twitteraccount @PVVFriesland zit oud-SP-raadslid Petra Kramer uit Drachten. Ze maakt zich druk om de „enorme rechtse sentimenten” in de samenleving. „De PVV stelt de islam in een kwaad daglicht en doet net of alle moslims terroristen zijn. Ze roepen en schreeuwen. Ik heb ze zo terug willen pakken.”

Op het nepaccount stond onder meer een link naar ‘het partijlied’. Wie daarop klikte kwam uit op een filmpje van Adolf Hitler. De PVV is woedend en doet aangifte van smaad, laster en belediging. Kramer meent echter dat ze vrij was om het account aan te maken. „Dit valt onder de vrijheid van meningsuiting.” Ze wil het profiel alleen verwijderen als Wilders zijn steun toezegt aan de 14-jarige gymnasiumleerlinge Sahar, die van het kabinet terugmoet naar Afghanistan. De Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema noemt de actie schandalig en wil de zaak tot de bodem uitzoeken. Hij vindt het bovendien kwalijk dat Kramer als journalist werkt voor een gesubsidieerde radiozender in Drachten. „Dit is wat blijkbaar gebeurt met ons belastinggeld: extreemlinkse activisten voeren onder valse vlag actie tegen ons. Als dat het niveau is van de nieuwsgaring moet de subsidiegever keihard ingrijpen.” Aardema, werkzaam bij de politie Drachten, roept op tot een rationele discussie en „een nette campagne”.