Prorail en NS bewaken spoor tegen koperdieven

De Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder Prorail bewaken sinds vanmiddag het spoor in de strijd tegen koperdieven. De aanleiding hiervoor is de botsing van een internationale trein met een goederentrein bij Zevenaar. Hierbij raakte niemand gewond.

Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door koperdiefstal, laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten. De NS en Prorail zetten samen zo’n tweehonderd extra werknemers in om het spoor te bewaken. De woordvoerder van Prorail laat tegenover persbureau Novum weten dat zij zolang als ‘dat nodig is’ de treinrails te bewaken. Waar de werknemers worden ingezet, wilde de woordvoerder niet zeggen.

De NS verwacht geen herhaling van het ongeluk bij Zevenaar, maar willen het zekere voor het onzekere te nemen. Bij Zevenaar is volgens het KLPD  driehonderd meter koperdraad gestolen. Het treinverkeer tussen Arnhem en het Duitse Emmerich lag na de botsing bijna twee dagen stil.

    • Hans Klis