PAS VERSCHENEN

Cover van het boek Aanwijzingen voor de schepper : Een bloemlezing van Dordtse poezie

Aanwijzingen voor de schepper. Een bloemlezing van Dordtse poëzie. Liverse, 94 blz. € 12,–

Het eerste deel in de Bordeauxreeks, een nieuwe poëzieserie onder redactie van Kees Klok met werk van Nederlandstalige dichters en buitenlandse dichters in vertaling. Tegelijk verschenen met drie andere delen, de tweetalige bundel Het bal in de inrichting van de Schotse dichter John Burnside (Vert. Kees Klok,181 blz. € 12,–), De nachtbus van Mehmet Yashin (Vert. Dick Koopman, 112 blz. € 12,–) en Blauw als ijs van André van der Veeke (74 blz. € 12,–).

Catherine Collins & Douglas Frantz: De Khan-code. Spionage, falende inlichtingendiensten en de handel in atoomgeheimen (Fallout. The True Story of the CIA’s Secret War on Nuclear Trafficking). Vert. Fred Hendriks & Miebeth van Horn, Balans, 328 blz. € 19,95

Verhalend geschreven onderzoek van de Amerikaanse journalisten Collins & Frantz over de Pakistaanse atoomgeleerde dr. ir. A.O. Khan en handlangers, die in dertig jaar tijd westerse nucleaire kennis onder tegenstanders van het Westen als Noord-Korea en Iran verspreidden.

Jan H. Mysjkin (sam.): Engel in het raam op het oosten. Hedendaagse poëzie uit Roemenië. PoëzieCentrum, Vert. Jan H. Mysjkin, 196 blz. € 22,50

Bloemlezing met poëzie van twaalf Roemeense dichters uit de periode 1960-2000.

Rosa Navarro Durán: Don Quichot (El Quijote contado a los niños). Vert. Peter Jansen, Tutti, 200 blz. € 22,95

Bewerking voor de jeugd van het beroemde boek van Miguel de Cervantes over de avonturen van de nobele ridder Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza. Geïllustreerd door Francesc Rovira.

Gideon Rachman: Winaars en verliezers. Een nieuwe vorm van democratie (Zero-Sum World). Vert. Rogier van Kappel, Contact, 292 blz. € 24,95

Analyse van Gideon Rachman, commentator bij de Britse zakenkrant Financial Times, over de wereldwijde politiek-economische ontwikkeling vanaf eind jaren zeventig tot aan de kredietcrisis van 2008. In het laatste deel van het boek waagt Rachman zich aan diverse toekomstschetsen.

Saskia Törnqvist: Nederlands Blazers Ensemble. Luchtfietsers en wegbereiders. Hoogland & Van Klaveren, 192 blz. € 29,90

Geïllustreerde jubileumuitgave ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van het muziekgezelschap NBE dat op 10 januari 1961, in een speeltuinzaaltje in de Amsterdamse Gaaspstraat zijn eerste concert gaf.

Driek van Wissen: De laatste jaren. Nijgh & Van Ditmar, 156 blz. € 15,–

Bundel met ‘sonnettette’ die Dichter des Vaderlands Driek van Wissen (1943-2010) schreef voor het Dagblad van het Noorden.

Oleg Zobern (sam.): 3-4. Zeven sportverhalen (uit Rusland). Vert. Arie van der Ent, Douane, 160 blz. € 10,–

Deze tweetalige bloemlezing uit vijfentwintig jaar Moskouse verhalen bevat zeven verhalen van vier dode en drie nog levende schrijvers.