Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Maatschappelijk protest

Ook in Jordanië demonstraties

Meer dan vijfduizend Jordaniërs gingen vandaag de straat op om te demonstreren tegen de stijgende brandstof- en voedselprijzen. De demonstranten eisten ook het aftreden van premier Samir Rifai.

Studenten en linkse activisten organiseerden demonstraties in de hoofdstad Amman en Irbid, Karak, Salt en Maan. Politieagenten vormden cirkels rondom de demonstranten om de protesten onder controle te houden. Het is niet bekend of er arrestaties zijn verricht.

De Jordaanse koning Abdullah I besloot, met oog op de bloedige economische protesten in Tunesië en Algerije, de prijzen van en belastingen op verschillende producten te verlagen.