Onderzoek naar Berlusconi en tienerdanseres

FILE - In this Thursday, Nov. 11, 2010 file photo Moroccan girl nicknamed Ruby attends a party in a disco in Genoa, Italy. Italy's leading newspaper is reporting that Premier Silvio Berlusconi is under investigation in a prostitution case involving a then-17-year-old Moroccan girl. Corriere della Sera reported online Friday, Jan. 14, 2011, that the 74-year-old premier is suspected of abusing his power in trying to cover up his alleged encounters with the girl, nicknamed Ruby. Berlusconi's office said it had no immediate comment. (AP Photo/str, File) Foto AP

Er wordt een onderzoek gestart naar premier Berlusconi en een tiener nachtclubdanseres op verdenking van prostitutie van minderjarigen op feestjes in zijn privéwoning.

Dit heeft een bron gemeld aan het persbureau Reuters. De bron zei dat onderzocht wordt of Berlusconi onrechtmatig heeft ingegrepen om het meisje vrij te laten, nadat ze werd aangehouden voor beschuldiging van diefstal. Het gaat om de Marokkaanse Ruby R. (17) die heeft deelgenomen aan seksfeesten in de villa van Il Cavaliere in Arcore.

‘Ruby is kleindochter van Mubarak’
Op 27 mei vorig jaar zou Ruby zijn aangehouden in Milaan op verdenking van diefstal van 3.000 euro en een witgouden ketting van een vriendin. Omdat Ruby minderjarig is en geen Italiaanse bracht de politie haar naar het bureau. Maar toen kwam een telefoontje uit het Chigi-paleis, de officiële zetel van de regering in Rome. Met een dwingend bevel: ‘Laat haar vrij! Zij is de kleindochter van (Hosni) Mubarak (de Egyptische president)’. Een leugen.

Volgens Ruby heeft ze nooit seks met Berlusconi gehad. Wel is zij door hem overladen met dure cadeaus.

Doorzoeking kantoor
De politie heeft het kantoor van een regiobeambte, die het meisje ophaalde van het politiestation nadat ze was vrijgelaten, doorzocht.

Berlusconi ontkent
Berlusconi ontkent alle aantijgingen in deze zaak. Hij zegt ten onrechte het doelwit te zijn van politiek gemotiveerde magistraten.

    • Marije Willems