Nieuw

Galerie West

De Franse kunstenaar Nicolas Milhé (1976) staat bekend als activistisch kunstenaar. In zijn werk combineert hij een scherp politieke boodschap met gevoel voor esthetiek. Zijn objecten zijn vaak verleidelijk en mooi, maar tegelijkertijd in staat om de onwetendheid en beperktheid van de toeschouwer bloot te leggen.

15 jan t/m 18 febr, Groenwegje 136, Den Haag. Inl: www.galeriewest.nl

Galerie Fons Welters

Sven Kroner (1973) is een landschapsschilder. Op zijn expositie in Fons Welters put hij vooral inspiratie uit zijn jeugd in Allgäu en omgeving.

15 jan t/m 19 febr, Bloemstraat 140, Amsterdam. Inl: www.fonswelters.nl

Galerie Metis_NL

De Russische Olga Chernysheva toont in Metis_NL haar film March uit 2005, over een groep jonge fanfaremuzikanten en danseressen die door de straten van Moskou paraderen.

14 jan t/m 12 febr, Lijnbaansgracht 316, Amsterdam. Inl: www.metis-nl.com

Galerie Motive

Roy Villevoye bezocht Papoea Nieuw Guinea voor het eerst in 1992. Sindsdien komt hij er vaak en inmiddels heeft hij nauwe banden met de Asmatbevolking gekregen. Hij maakt er indringende portretten over in video’s, fotografie en sculptuur.

15 jan t/m 5 maart, Ms van Riemsdijkweg 41a, Amsterdam. Inl: www.motivegallery.nl

Slewe Gallery

Sinds het begin van de abstracte kunst hebben kunstenaars gebruik gemaakt van patronen om het probleem van figuur en achtergrond te integreren in het platte vlak. Zij lieten zich veelal inspireren door patronen op Oosterse tapijten of Pré-Columbiaanse voorwerpen. Op de expositie Why Patterns? worden werken van vijfentwintig gast- en vaste kunstenaars van de galerie getoond, waarbij patronen, concreet of vluchtig het beeld bepalen.

T/m 5 febr, Kerkstraat 105a, Amsterdam. Inl: www.slewe.nl