Krajicek uitgeschakeld voor Australian Open

Michaëlla Krajicek is vandaag uitgeschakeld voor de Australian Open. Ze verloor in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Duitse Sabine Lisicki ging ze in twee sets onderuit: 6-7 en 3-6. Arantxa Rus is wel verder. De Nederlandse had niet al te veel moeite met de Amerikaanse Julia Cohen: 6-3 en 6-2.

Rus speelt in de tweede ronde tegen de Australische Isabella Holland, die met een wildcard is toegelaten tot de kwalificaties. Speelsters moeten drie kwalificatieronden overleven om het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken. Bij de mannen speelt Thomas Schoorel morgen in de kwalificaties tegen Stefan Koubek.

Thiemo de Bakker en Robin Haase, de enige Nederlanders die direct tot het hoofdtoernooi zijn toegelaten, kennen hun tegenstander in de eerste ronde. De Bakker werd gekoppeld aan de als twaalfde geplaatste Fransman Gaël Monfils. Monfils staat in onderlinge duels met 2-1 voor. De Bakker wist in 2009 voor de Davis Cup in vier sets van Monfils te winnen. Het jaar daarop speelde beiden tweemaal tegen elkaar op hardcourt, beide partijen werden gemakkelijk gewonnen door Monfils. De Argentijn Carlos Berlocq is de eerste opponent van Haase.