Kort nieuws Sport

Van den Heuvel twijfelt over baan coach Pakistan

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 14 jan. De Nederlandse bondscoach van de Pakistaanse hockeyploeg, Michel van den Heuvel, twijfelt of hij terugkeert naar Pakistan. „Ik heb ernstige twijfels over de veiligheid. En ik keer niet terug als mijn zorgen niet worden weggenomen”, zei Van den Heuvel gisteren tegen een Pakistaans tv-station. Pakistan wordt al jaren geteisterd door politiek en religieus geweld. Vorige week werd de gouverneur van de provincie Punjab, Salman Taseer, doodgeschoten door een lijfwacht omdat hij de wijziging van een wet tegen godslastering had gesteund. Van den Heuvel moest vorig jaar na een tweejarig dienstverband opstappen als bondscoach van de Nederlandse mannen. Onder zijn leiding won Pakistan voor het eerst in twintig jaar goud op de Aziatische Spelen. Daarmee plaatste Pakistan zich als eerste voor de Spelen in Londen.

Zeezeiler Verbraak blijft aan boord

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 14 jan. De Nederlandse oceaanzeiler Wouter Verbraak blijft toch aan boord van het jacht Hugo Boss in de Barcelona World Race rond de wereld. Hij begon de tocht over 46.000 kilometer twee weken geleden als invaller-schipper voor de Brit Alex Thomson, die de start miste door een blindedarmontsteking. Hij is hersteld, maar vorige week beviel zijn vrouw van een zoontje dat een hartkwaal heeft. Verbraak (35) zeilt samen met de Nieuw-Zeelander Andy Meiklejohn. Vanochtend lagen ze tiende in een vloot van veertien jachten, tussen Kaapverdië en Brazilië. De race gaat langs Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn en duurt zo’n tachtig dagen. „Het was een etmaal van gemengde emoties”, zegt Verbraak vanaf de oceaan.”

Beroep FIFA-leden tegen schorsing

zurich, 14 jan. Bestuurders Amos Adamu en Reynald Temarii hebben bij de FIFA officieel beroep aangetekend tegen hun schorsing. De twee werden eind vorig jaar bestraft omdat ze bereid zouden zijn geweest hun stem voor de WK’s van 2018 en 2022 te verkopen. Ze mochten niet meer meestemmen. De Nigeriaan Adamu is voor drie jaar uit alle functies ontheven, Haïtiaan Temarii werd één jaar geschorst. Als de straffen ongedaan worden gemaakt, heeft dat wellicht gevolgen voor de toewijzing van de WK’s aan Rusland en Qatar. (Novum)

Cees Juffermans stapt van het ijs

Heerenveen, 14 jan. Ex-shorttracker en marathonschaatser Cees Juffermans stopt na dit seizoen met schaatsen. Hij heeft te veel last heeft van zijn long- en luchtwegen. Juffermans pakte in 2001 zilver op het EK shorttrack en deed in 2002 en 2006 mee aan de Spelen. Daarna werd hij marathonschaatser. (Novum)