Iets beter

Er is een kleine weersverbetering op komst dit weekend, vooral in het zuiden, onder invloed van een hogedrukgebied dat zich uitbreidt van boven Spanje en Portugal tot het midden en later zelfs oosten van Europa. Maar het noorden heeft soms nog te maken met regenstoringen.

Ondertussen is het onder invloed van het hogedrukgebied dit weekend mooi weer in de Alpen. Alleen in Oostenrijk valt zaterdagochtend nog wat sneeuw en regen, waarna ook daar de zon doorbreekt. Wel is het daar zacht met op de meeste plaatsen vooral boven 1.800 tot 2.000 meter goede kwaliteit sneeuw.

In Nederland wordt het vanavond op steeds meer plaatsen droog, bij 4 tot 8 graden.

Morgen waait het stevig – matig tot vrij krachtig – aan zee soms hard, uit het zuidwesten. In het noorden is het nevelig of mistig met nu en dan wat regen, al kan in het noordwesten ’s ochtends eerst korte tijd de zon schijnen. In het zuiden en zuidwesten breekt de zon iets vaker door, vooral in de middag. De maximumtemperatuur ligt rond de 10 graden.

Zondag schijnt in het zuiden soms de zon, terwijl in het noorden nog een spat regen kan vallen.

Volgende week stroomt koudere lucht binnen. Op de overgang ermee regent het, later volgen opklaringen.