Hoe pinkelen vrouwelijke agenten tijdens een voetbalrel?

A man stands in front of the silicone sculpture of an urinating female police officer by German artist Marcel Walldorf on January 12, 2011 at the Academy of Fine Arts in Dresden, eastern Germany. The work titled "Petra" was awarded a prize by the Leinemann foundation for fine arts. AFP PHOTO ARNO BURGI GERMANY OUT
A man stands in front of the silicone sculpture of an urinating female police officer by German artist Marcel Walldorf on January 12, 2011 at the Academy of Fine Arts in Dresden, eastern Germany. The work titled "Petra" was awarded a prize by the Leinemann foundation for fine arts. AFP PHOTO ARNO BURGI GERMANY OUT Man staat voor het beeld van de urinerende vrouwelijke politieagente van de Duitse kunstenaar Marcel Walldorf (FOTO: AFP PHOTO / ARNO BURGI)

Die vraag hield de Duitse beeldhouwer Marcel Walldorf uit zijn slaap. “Ik heb mannelijke agenten zien plassen tijdens demonstraties, terwijl ze in hun uitrusting stonden. Toen vroeg ik me af hoe vrouwen dit doen”, vertelt hij in een interview met Der Spiegel. Met zijn beeld genaamd ‘Petra’ denkt hij eindelijk het antwoord gevonden te hebben. Het resultaat is levensecht.

‘Petra’ ziet eruit als een in volledige oproeruitrusting uitgedost politievrouw die gehurkt haar behoefte doet. Om het plaatje compleet te maken ligt er op de grond een klein plasje van gelatine.

Het beeld wordt nu al een jaar tentoongesteld in de hogeschool voor de Kunsten in Dresden. Minister van Buitenlandse Zaken en de politievakbond hebben al laten weten het beeld onsmakelijk te vinden en “een belediging voor politieagenten”.

(FOTO: AFP PHOTO / ARNO BURGI)

    • Hans Klis