Elsevier draagt al af aan Apple voor abonnementen iPad

Gisteravond werd bekend dat Apple de regels voor publiceren op tabletcomputer iPad strenger gaat naleven. Uitgevers, waaronder NRC Media, mogen niet langer een abonnementsvorm aanbieden waarbij de krant ook op iPad te lezen is. Een kleine inventarisatie maakt duidelijk dat Nederlandse uitgevers momenteel verschillende strategieën hanteren voor abonnementen via de iPad. Het tijdschrift Elsevier biedt bijvoorbeeld een digitaal abonnement (44,99 euro voor een kwartaal) aan in de App Store van Apple. Het Financieele Dagblad belooft de papieren abonnee - net als NRC - gratis toegang tot de kranten via de iPad:

De Telegraaf biedt alles gescheiden aan: óf losse exemplaren kopen via de iPad, óf een abonnement nemen op de Telegraaf-i, de Digitale Editie van de krant.