Dodelijk ongeval in Dakar Rally

Bij een ongeval tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally is een 42-jarige Argentijn om het leven gekomen.

Bij de Dakar Rally in Argentinië is een gisteren een man om het leven gekomen. Coureurs Eduardo Amor en Ale Fenoglio botsten met hun auto op een pick-uptruck van een 42-jarige Argentijn. De automobilist werd naar het ziekenhuis van Tinogasta gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Het ongeluk gebeurde ongeveer dertig kilometer na de start van de elfde etappe, van Chilecito naar San Juan (Argentinië).

In het verleden vielen al vaker doden en gewonden door ongelukken tijdens de Dakar Rally. Vorig jaar stierf een vrouwelijke toeschouwer nadat zij geschept werd door een rallyauto.

De elfde etappe werd gewonnen door de Franse motorcoureur Cyril Despres (KTM). Het was zijn 26ste ritzege. In het algemeen klassement staat de Fransman tweede, achter KTM-rijder Marc Coma, die gisteren als tweede finishte. De Spanjaard heeft een voorsprong van bijna zestien minuten op de nummer twee. De Chileen Francisco Lopez (Aprilia) staat derde, op bijna vijftig minuten van Coma.

De Dakar Rally is begonnen op 1 januari in Buenos Aires en eindigt op 16 januari ook in de Argentijnse hoofdstad na twee weken van etappes door Argentinië en Chili. (Reuters, NRC)