Dire Straits niet meer op Canadese radio

Videostills uit de clip 'Money for Nothing' van de Dire Straits

Censuur op de Canadese radio. ‘Money for Nothing’, de hit van de Dire Straits uit 1985, mag niet meer worden gedraaid door het beledigende ‘faggot’ in de songtekst. Uit protest draait het Canadese radiostation K97 het nummer vanavond een uur lang non-stop.

De omroepraad in Canada nam de beslissing naar aanleiding van een klacht van een luisteraar vorig jaar. Die stoorde zich aan het gebruik van het woord ‘faggot‘ in de tekst. De raad zegt zich bewust te zijn dat de Dire Straits het woord sarcastisch gebruiken, maar vinden het niettemin ‘ongepast’.

En deze dan?
Bob Dylan en de ‘n-word’ in ‘Hurricane’ (songtekst).
Bruce Springsteen en de ‘yellow man’ in ‘Born in the USA’ (songtekst)

    • Marije Willems