De Pers kost uitgever Wegener erg veel geld

De advertentie-inkomsten blijven achter bij de verwachting.

Krantenuitgeverij Wegener lijdt zwaar verlies op het langlopende contract met gratis dagblad De Pers. Wegener schrijft 47 miljoen euro (na belastingen) af op de overeenkomst, zo maakte het bedrijf gisteren bekend.

Wegener, grotendeels eigendom van de Britse investeerder Mecom, geeft onder meer De Gelderlander en De Stentor uit. In 2009 sloot Wegener een meerjarig contract met De Pers voor de verkoop van advertenties in de gratis krant en het drukken en verspreiden van de titel. Wegener betaalt De Pers een bedrag per jaar en mag in ruil advertenties verkopen.

Wegener meldde dat de omzet en de verwachtingen fors lager zijn dan in 2009, toen de inmiddels vertrokken Wegener-topman Joop Munsterman en De Pers-eigenaar Marcel Boekhoorn hun deal sloten. (NRC)