Coen Moulijnweg naast Kuip

Coen Moulijn krijgt een eigen straat. De gemeente Rotterdam heeft gisteren besloten de Marathonweg in Rotterdam-Zuid dit voorjaar te vernoemen naar de vorige week overleden legende van Feyenoord.

De Marathonweg – straks Coen Moulijnweg – loopt ten zuiden van voetbalstadion de Kuip. Langs deze weg is onder meer het kantoor gevestigd van de Feyenoord Supportersvereniging.

„Coen Moulijn verdient een hoofdstuk in de Rotterdamse geschiedenis”, zo lichtte burgemeester Aboutaleb gisteren het besluit toe. „Hij groeide uit tot een symbool, vooral door die kenmerkende Rotterdamse eigenschap om uit te blinken en toch bescheiden te blijven. Met de Coen Moulijnweg verbinden we zijn naam voorgoed aan de stad.”

Wanneer de officiële onthulling van het straatnaambord plaatsvindt, is nog niet bekend. Dat gebeurt in samenspraak met de nabestaanden van Moulijn, aldus de gemeente. KNVB-voorzitter Van Praag suggereerde het nieuwe stadion te vernoemen naar ‘Mister Feyenoord’.