7 redenen om uit te gaan

None

1 tHEATERFESTIVALYoung Dock #3

Rotterdamse Schouwburg: Vr 14 & za 15 jan. www.rotterdamseschouwburg.nl

De Rotterdamse Schouwburg organiseert samen met Theatergroep Siberia en de SKVR voor de derde keer Young Dock, een internationaal theaterfestival voor jongeren van 12 t/m 25 jaar. In Young Dock #3 zie je theater uit Rotterdam en uit de Belgische steden Gent en Leuven.

2 CLUBAVOND

Verlies Jezelf in Vers Vermaak

Amsterdam: Canvas op de 7e. Za 20.00-03.00u. Kaarten: 10 euro. www.versvermaak.nl

Vers Vermaak organiseert de eerste editie van de nieuwe clubavond Verlies Jezelf in Vers Vermaak: een combinatie van installaties, mode, social art, exposities, baristakoffie, performances en muziek. Programma: Pitto, Independent Barista, het Ruilhuisje, Light Therapy, Disco Bingo, Geheimschrijvers, Studio Tor, Dusnie Producties, Zick Zack Soundsystem, Vinyl Junkies, All About Art magazine.

3 FEEST

Tocado-Records Afscheidsparty

Rotterdam: Exit. Za 21.00u. Entree: 7 euro. www.tocado.com

Na 14 jaar stopt het Rotterdamse undergroundlabel Tocado-Records ermee. Afscheidsfeestje met op het podium artiesten uit de Tocado-stal: Stoma, Mark Lotterman en Yoshimi. Verder filmpjes, videoclips en meer uit het Tocado archief.

4 VLAAMSE BANDS

Vlaanderen Roept!

Leeuwarden: Podium Asteriks. Op 14, 21 & 28 jan, 4 & 11 febr. Tijd: 20.00u. Losse kaarten: 5-6 euro, passe-partout: 22,50 euro. www.podiumasteriks.nl

Het programma van Podium Asteriks staat op vijf vrijdagen in het teken van Vlaamse bands tijdens het festival Vlaanderen Roept! Op deze openingsavond zijn er optredens vanWallace Vanborn + Vegas! The Vault.

5 FEEST

Cinema Palace Variété Show

Haarlem: Cinema Palace. Za 20.00-02.00u. Entrée: 20 euro. www.amsterdamburlesque.com

Afscheidsfeest voor de 95-jarige Haarlemse bioscoop Cinema Palace, dat plaats gaat maken voor een modewinkel. Met live variété acts met ‘film’ als rode draad, een swingband, film en dj’s.

6 MODE

BLAAK10 presenteert Eindexamen Mode

Rotterdam: BLAAK10 Gallery & Store. Vr 11.00-18.00u, za & zo 13.00-17.00u. Opening: vr 16.00-18.00u. Opening: vr 16.00-18.00u. www.blaak10.nl

BLAAK10 presenteert eindexamenwerk van vijf studenten van de studierichting Mode die deze maand afstuderen.

7 GAY DANSFEEST

Dans-Je-Fit Danserette

Amsterdam: Akhnaton. Za 22.00-04.00u. Entrée: 9-11 euro. www.danserette.nl

Wat er in december is aangegeten moet er in januari weer vanaf. Daarom staat het gay dansfeest Danserette op zaterdag in het teken van een strak en fit lichaam. Tijdens de Dans-Je-Fit Danserette herleven de roze beenwarmers en fluorescerende zweetbanden en worden pompende pink classics en roze hits van nu gedraaid.